Soita

040 585 5869

Tekstiilipaino

Siirtokuva eli prässäys

Tekstiilien prässäys on menetelmä, jossa teksti, valokuva tai logo tulostetaan ja leikataan lämpösiirtokalvolle, joka siirretään tuotteeseen kovan paineen ja lämmön avulla eli prässätään. Tekstiilien prässäys sopii erinomaisesti työasuihin ja t-paitoihin. Siirtokuvalla saadaan tehtyä hienovaraisempia ja ohuempia linjoja kuin esimerkiksi brodeeraamalla.
Meillä tehdään myös yksilöityjä lahjatuotteita esimerkiksi valokuvasta. Suunnittelupalvelumme auttaa, jos sinulla on idea ja ajatus, mutta tarvittavat välineet ja ohjelmat idean toteutukseen puuttuvat.
Prässäys on edullisin merkkausmenetelmä. Hintaan vaikuttaa muun muassa logon tai kuvan pinta-ala ja siten lämpösiirtomateriaalin menekki.

siirtokuva-brodfin

Siirtokuvan aineistovaatimukset

Valokuvan tai muun kuvamaisen aineiston voi toimittaa meille missä tahansa kuvaformaatissa, .jpg on paras. Logot ja selkeä grafiikka on hyvä toimittaa meille vektoripohjaisena pdf-tiedostona. Mikäli tällaista ei ole olemassa, meillä vektoroidaan aineistoja tarvittaessa. Vektorilinjaa tarvitaan ohjaamaan tulostimen terää, joka leikkaa siirtokuvan haluttuun muotoon, esimerkiksi mukailemaan logon tekstiä tai muuta graafista elementtiä.

Pesuohjeista

Kannattaa huomioida, että siirtokuvalliselle vaatteelle suositellaan enintään 40° pesua vaate nurinpäin käännettynä eikä tuotetta voi kuivata kuivausrummussa.

Lämpösiirtopainatus

Ohuesta, värillisestä painomateriaalista leikattava ja lämpöprässäyksellä kiinnitettävä painotekniikka. Lämpösiirtopainatuksen ehdoton vahvuus on sen edullisuus kun toteutetaan paljon erilaisia painatuksia, se soveltuu hyvin pieniin eriin ja erityisesti urheilutekstiileihin. Useat tämän päivän urheilutekniset kankaat ovat värjättyjä sublimaatiovärein, tällöin perinteisillä painomenetelmillä on vaikea saada aikaan hyvää ja värjääntymätöntä painojälkeä. Monivärinen painokuva ns. photoprint, tulostetaan neliväritulostimella valkoiselle siirtokuvakalvolle. Tulostin leikkaa kuvan haluttuun muotoon jonka ansiosta on mahdollista tehdä kokonaan taustattomia kuvia tai valkoisella taustalla rajattuja kuvia. Pyrimme aina käyttämään laajasta valikoimastamme tuotekohtaisia siirtokuvakalvoja taataksemme pysyvyyden ja peittävyyden.
lämposiirtopainatus

Teknisiin materiaaleihin sublimaatiopainatus

Sublimaatiopainolla saadaan erittäin kestävä tarkka ja näyttävä painatus. Sublimaatiopainatuksessa painettavan materiaalin pitää olla polyesteriä ja mahdollisimman vaaleaa. Painomenetelmässä väri höyrystyy painettavan tuotteen pintaan lämmön ja paineen vaikutuksesta, samalla tuotteen kuitu avautuu ja väri jää kuidun sisään jäähtymisen jälkeen. Sublimaatiopainatus soveltuu parhaiten lippujen, viirien, peliasujen, kangasmerkkien, t-paitojen ja hiirimattojen valmistukseen.

tekniset-paidat-logo-paino