Soita

040 585 5869

Brodeeraus

Brodeerauksella yrityksesi tai yhteisösi näkyy ja erottuu muista ja massasta. Brodeeraamalla tekstiili saa ylellisen ja yksilöllisen ilmeen. Se näkyy ja tuntuu ja  brodeerattua vaatetta on kiva käyttää niin töissä ja harrastuksissa kuin omallakin ajalla. Eikä hintakaan harmita. Tuotekohtaiset kustannukset ovat yllättävän pienet ja Brodfin Oy pystyy valmistamaan tuotteet aina yksittäiskappeleista suurempiin sarjoihin saakka. 

joukkueasut-brodeeraus-brodfin

Miksi brodeerausta käytetään?

Brodeeraus kestää pitkäikäistä käyttöä ja useita pesukertoja ilman värien haalistumista. Brodeeraus ei rajoita vaatteiden normaalia pesua. Brodeerauksessa käytetään yleisimmin 100-prosenttista viskoosia tai polyesteriä teknisten ominaisuuksiensa vuoksi.

Brodeeraksen soveltuvuus

Brodeerauksia tehdään suoraan vaatteeseen tai irtomerkkiin, joka kiinnitetään vaatteeseen ompelemalla tai lämpöprässäämällä. Pohjamateriaali asettaa joskus haasteen brodeeraukselle. Tällaisia ovat mm. pitsit, tiheät kudonnat ja pohjakankaan omat sidokset. Tällöin brodeeraus tehdään irtomerkkinä erilliselle kankaanpalalle, joka ommellaan lopputuotteeseen. Fleece -tuotteiden ja pyyhkeiden alla käytämme vesiliukoista kalvoa, joka lähtee pois viimeistään ensimmäisessä pesussa. Kalvolla saamme pyyhkeisiin ja fleece -tuotteisiin selkeämmän lopputuloksen. Brodeerauksen alla käytetään erivahvuisia tukikankaita, brodeerattavasta materiaalista riipuen. Brodeerauksen lopuksi siivotaan käsityönä hyppytikit, langanpäät ja tukikangas pois.
merkki-brodeeraus2

Autamme suunnittelussa

Mikäli toiveissasi on jotakin uniikkia tai sitten sinulta puuttuu vielä brodeerattava kuva tai logo, autamme suunnittelussa mielellämme.

>> Katso kuvagalleria <<

Aineisto

Brodeerauksen lähtökohtana on esimerkiksi graafinen kuva kuten logo; vektorikuva, valokuva tai skannaus. Meillä on käytössä Corel ohjelmisto, jolla pystymme muokkaamaan monenlaisesta aineistosta brodeeraukseen sopivan tiedoston. Brodeerattava kuvio kannattaa hienosäätää brodeeraukselle sopivaksi: paljon yksityiskohtia sisältävästä pienestä kuviosta voi tulla epäselvä ohuiden viivojen hukkuessa pohjaväriin tai -materiaaliin. Kuvatoiveista kannattaa siis keskustella kanssamme. Voimme ohjelmoida koneeseemme useita eri brodeerauskuvioita ja lähes mitä tahansa fontteja, joten samassa erässä voi olla useita erilaisia brodeerauksia, vaikkapa pyyhkeet kaikille perheenjäsenille omilla nimikirjaimilla. Brodeeraus sopii myös yksittäistuotteisiin! Tämä merkkausmenetelmä sinällään ei edellytä sarjaa, vaan se voidaan tehdä vain yhteen tuotteeseen. Lopullinen hinta muodostuu tikkimäärän ja kappalemäärän mukaan.
collage-brodeeraus-brodfin

Taiteellista silmää ja kokemusta

Brodeeraus on pitkälti kokemusperäinen taito, sillä alan opetusta ja oppaita on tarjolla rajallisesti – ainakin suomeksi. Tikkauksessa käytetään reunoilla ja kuvion keskellä erilaisia tikkejä: reunatikkaus tehdään aina viimeiseksi. Täyttötikkejä on tarjolla useita, mutta niitä voi myös suunnitella itse. Jokaisessa brodeerausosassa valitaan tikin vaihteluväli, pituus ja myös tiheys. Sopiva tikin pituus on usein muutaman millin luokkaa. Myös langan paksuus tulee huomioida.

Brodeeraus on taitolaji

Joskus brodeerauksen alle joudutaan tekemään pohjatikki, jotta lopputuotteen väri ei näkyisi lopullisen brodeerauksen lävitse. Myös ohuet materiaalit saattavat vaatia pohjatikin. Tikkauksen suunta vaikuttaa lopputuloksen ulkonäköön ja brodeerauksen eri osissa se voi olla harkiten erilainen. Tikkaus voi myös mukailla kuviota, seurata esimerkiksi ympyrän kaarta. Langan katkaisu, joka vie aina aikaa, voidaan usein välttää juoksutikkien avulla ja se katoaa myöhemmin brodeerattavien osien alle.
logo-brodeeraus